جوانسازی صورت Facial Rejuvenation

موثرترین روش های جوانسازی پوست

پیری رخدادی اجنتاب ناپذیر است و همه‌ی ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، به آن دچار خواهیم شد. با افزایش سن اتفاقات بسیاری برای بدن ما می‌افتد. حجم عضلانی بدن کم می‌شود، مفاصل ما انعطاف پذیری سابق را ندارند، ممکن است موهایمان بریزد و پوست ما دچار افتادگی و چین و چروک شود. امروزه روش‌های زیادی برای جوانسازی پوست وجود دارند که هر کدام در جای خود موثرند. خوشبختانه امروزه روشهایی برای بازگشت سرعت کلاژن سازی، نظیر تحریک سلول‌های پوست به روشهای مختلف وجود دارد. از جمله این روشها می‌توان به لیزر، انواع کرم‌ها و محصولات ضد چین و چروک، دستگاه‌های لیفتینگ و رفع چین و چروک، جراحی‌های مختلف و تزریق چربی، تزریق فیلر و بوتاکس اشاره کرد. در واقع بهترین روش جوانسازی پوست با توجه به شرایط بدنی و  انتظارات و نیازهای شما تعیین می‌شود.

چروک‌های صورت معمولاً بیشتر در پوست اطراف چشم اتفاق می‌افتد زیرا پوست این قسمت بسیار لطیف، نازک و حساس است و مستعد چین و چروک می‌باشد. بدیهی است این امر بسیار ناراحت کننده است و به همین دلیل است که بسیاری از افراد در صدد رفع یا جلوگیری از بروز آن هستند. استفاده از کرم‌های ضد چروک مستلزم صرف زمان هستند و عمدتاً تاثیر چندانی ندارند و جراحی‌ها هم به دلیل داشتن عوارض سنگین بعد از عمل، برای بسیار از افراد گزینه مناسبی به شمار نمی‌روند.                         


- استفاده از کرم های موضعی و ماسکها

 - جوانسازی با میکرودرم

از روش میکرودرم برای جوانسازی پوست دست هم می‌توان استفاده کرد. روش انجام میکرودرم به این صورت است که با دستگاه خراش‌های بسیار ریزی روی پوست ایجاد می‌شود که به بازسازی و جوانسازی پوست دست کمک می‌کند.روش میکرودرم می‌تواند برای از بین بردن لکه‌های ناشی از تابش آفتاب استفاده می‌شود؛ اما در مواردی که این لکه‌ها زیاد و بسیار پر رنگ باشند میکرودرم پیشنهاد نمی‌شود. همچنین میکرودرم به کلاژن سازی بیشتر پوست دست کمک می‌کند. در نتیجه پوست دست‌ها سفت‌تر، لطیف‌تر و درخشان‌تر به نظر می‌رسند.


- هایفوتراپی 

- سلول درمانی با سلول های بنیادی 

از این تكنیك در حال حاضر در كشورهای معدودی استفاده می ‌شود و ایران جزو اولین كشورهایی است كه این عمل را با موفقیت انجام داده است. در این روش سلول ها به طور تدریجی كلاژن سازی می ‌كنند و لذا نتیجه در دراز مدت قابل مشاهده است. در این روش كه در واقع یك روش سلولی خویش سازگار می‌ باشد، سلول ها متعلق به خود فرد است و لذا سیستم ایمنی فرد تحریك نمی ‌شود و اثر دراز مدت آن از نكاتی است كه ارجحیت این روش را نسبت به سایر روش‌ های تزریق مواد پركننده مثل تزریق اسید هیالورونیك نشان می ‌دهند، زیرا پایداری اثر در پركننده‌ هایی مثل اسید هیالورونیك موقتی و در حد چند ماه بوده و همواره خطر تحریك سیستم ایمنی وجود دارد.


- جوانسازی صورت با تزریق چربی

نوعی از فیلرها در واقع از جنس «چربی» بدن خود فرد هستند که طی مراحل لیپوساکشن از نواحی چربی دار بدن گرفته و پس از خالص‌ سازی به منظور حجم دهی و یا رفع چروک‌ های عمیق در همان جلسه به عمق پوست تزریق می گردند که به مجموع این فرایند «لیپوترانسفراتولوگوس» یا تزریق چربی گفته می ‌شود. روش تزریق چربی، بهبود قابل توجهی در نتایجی که از آن انتظار دارید، خواهد داشت. در پیوند چربی اتولوگ، لایه‌ای از چربی با دقت زیاد، از طریق لیپوساکشن از شکم، باسن یا ران‌ها برداشته می‌شود. سپس، این چربی پردازش شده تا تمام موادی که مورد نیاز نیست از آن زدوده گردد. در نهایت، چربی تصفیه شده، به وسیله سوزن‌های مخصوص و بسیار ظریف، به محل مورد نظر تزریق می‌گردند. در این روش، هیچ نیازی به ایجاد برش یا زخم کردن نیست؛ اما نکته‌ای که وجود دارد این است که از آن جا که در این روش، بخش‌هایی از چربی که تزریق شده سالم باقی نمی‌ماند، معمولاً نیاز به انجام یک تزریق اصلاحی وجود خواهد داشت. تزریق چربی به ناحیه دستها و صورت و ناحیه ژنیتالیا در دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است.


- تزریق بوتاکس 

تزریق بوتاکس نیز به عنوان یک درمان شناخته شده ضد چروک و پیری به کار گرفته می ‌شود. این ماده نوعی سم است که از فعالیت فیبرهای عصبی جلوگیری می‌ کند. با تزریق بوتاکس، توکسین بوتولینوم به‌ عنوان یک مهارکننده، مانع از تأثیر استیل‌ کولین بر عضلاتی می‌ گردد که تزریق در‌ آن صورت ‌گرفته و از اسپاسم و انقباض عضلانی تا مقطع زمانی معینی، جلوگیری می‌ نماید. این تاثیر فقط به‌ مدت ۴ تا‌ ۶‌ ماه فعال بوده و به تدریج و پس از گذشت ۳ ‌ماه، آرام ‌آرام سطح سرمی آن کاهش ‌یافته و حداکثر بین ۶‌ تا ‌۸‌ ماه غیر فعال می‌ گردد.

برای جوانسازی پوست صورت، ترمیم کامل چین و چروک با امکانات و علم امروز امری ناممکن است ولی بر اساس تقسیم‌ بندی شدت چین و چروک ها، راهکارهای درمانی متفاوتی وجود دارد، معمولا در چروک‌ های خفیف و متوسط تکنیک ‌های موضعی و سایر یتکنیک ‌های محرک کارایی خواهند داشت ولی در چروک‌ های عمیق علاوه بر این روش ‌ها باید از تکنیک های جراحی نیز کمک گرفت.


- لایه برداری شیمیایی

لایه‌برداری شیمیایی یکی از روش‌های جوان شدن پوست صورت و دست‌ها است. هنگامی‌که این مواد شیمیایی به پوست زده می‌شوند، باعث می‌شود که لکه‌های ناشی از سن ناپدید شوند درحالی‌که شفافیت بافت پوست کمتر می‌شود.اسکلروتراپی هنگامی‌که محلول اسکلروزان به رگ‌های بد منظر تزریق می‌شود، این محلول شیمیایی رگ‌ها را تحریک می‌کند و باعث می‌شود که سفیدتر به نظر بیایند و کم‌کم محو شوند و به جوانسازی دست کمک می‌کند.

از‌ همین‌ رو است که فواصل تزریق بوتاکس، بین ۴ تا ۶ ‌ماه تعیین شده و به‌ بیانی دیگر در‌ طی ۱ ‌سال، ۳ ‌بار تزریق بوتاکس کافی بوده و بیش ‌از آن در‌طی 1 سال، توصیه‌ نمی ‌شود. در صورتی که نحوه تزریق آن و یا نوع محصول استاندارد نباشد، می تواند باعث عوارض بسیاری از جمله افتادگی پلک و ورم صورت شود.

- جوانسازی پوست با تزریق ژل 

یی ژل ‌ها یا با عبارت کلی تر پر کننده ها موادی هستند که در زیر پوست تزریق می ‌شوند تا فرورفتگی هایی را که ایجاد خط و خطوطی بر پوست کرده است، پر کنند و باعث جوانسازی پوست و صورت شوند. این مواد را برای پر کردن چروک ‌های عمیق مانند خط خنده استفاده می ‌کنند. این قبیل پر کننده ‌ها کاربرد بیشتری در افراد مسن دارند و در افراد جوان ‌تر برای زیبایی بیشتر و افزایش حجم لب یا گونه استفاده می‌ شود. پر کننده‌ ها بر حسب نوع آن ها چند ماه تا چند سال در پوست مانده و پس از آن نیاز به تزریق مکرر دارند.

انواع مختلفی از فیلرها تولید شده ‌اند ولی بیش ترین نوع مورد استفاده در دنیا فیلر‌هایی از جنس «اسید هیالورونیک» هستند. هیالورونیک اسید به طور طبیعی و با غلظت بالا در بافت زمینه ‌ای پوست و در بافت ‌های نگه دارنده ای مثل غضروف و مایع مفصلی بدن ما وجود دارد که با افزایش سن غلظت و مقدار آن کاهش می‌ یابد و این کاهش در پوست مسبب ایجاد شلی و چروک می ‌باشد. بنابراین تزریق فیلرهایی از این جنس می ‌تواند باعث ترمیم و احیاء چروک‌ ها، پر کردن شیار‌های طبیعی مثل خطوط خنده، جوانسازی لب با تزریق ژل لب و همچنین سفتی و لیفتینگ پوست شود. اکثر فیلرهای از جنس اسید هیالورونیک بین شش ماه تا یک سال دوام دارند.

نوع دوم فیلر‌ها که امروزه استفاده می‌ شوند، از جنس «کلسیم هیدروکسی آپاتیت»‌ می ‌باشند. این ماده معدنی که مشابه ترکیب طبیعی موجود در استخوان انسان است از قوی ترین فیلر‌های موجود بوده و برای پر کردن شیار‌های عمیق تر استفاده می ‌گردد. از این فیلر برای گونه گذاری و پر کردن حاشیه‌ های صورت هم استفاده می‌ شود. این فیلر نیز دائمی نیست و به طور متوسط بعد از یک و نیم سال تجزیه شده و از بین می ‌رود.

تزریق ژل در ناحیه دست و صورت می‌تواند تأثیراتی قابل توجه ای در زیبایی داشته باشد.تزریق ژل در ناحیه دست، رگ‌ها و تاندون‌های برجسته پوست دست پنهان شده و ظاهری جوان در آن به وجود آورد. پس از تزریق کردن ژل به دست‌ها، چین و چروک‌هایی که در پوست دست وجود دارد، نیز محو خواهند شد.این ژل‌ها به گونه‌ای تهیه شده است تا مانند اسید هیالورونیک بدن عمل کند. به این معنی که ظاهری که ایجاد می‌کند کاملاً طبیعی بوده و غیرخوشایند نباشد.در این روش، یک مزیت در برابر تزریق چربی وجود دارد و آن این است که نیازی به برداشتن مواد لازم از شکم یا باسن یا دیگر بخش‌های بدن نیست. همچنین به منظور راحتی بیشتر و کم کردن درد، از کرم‌های بی‌حسی موضعی برای آن استفاده می‌شود. هرگونه کبودی یا تورم که در طی آن به وجود می‌آید، به سرعت برطرف خواهد شد.

در حالت کلی، نتایجی که ناشی از تزریق ژل و چربی برای جوانسازی دست به وجود می‌آیند، به مدت ۶ ماه تا یک سال دوام خواهند داشت. هرچند که میزان ماندگاری این روش‌ها متغیر است و بسته به وضعیت بدنی هر فرد، آناتومی او، سوخت و ساز بدن و نیز واکنشی که به آن نشان می‌دهد، متغیر خواهد بود. همچنین، سبک زندگی و مراقبت‌های بعد از عمل نیز تأثیرات چشمگیری خواهد داشت.


- جراحی پلاستیک


تاثیرات پیری بر پوست

پیری رخدادی اجنتاب ناپذیر است و همه‌ی ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، به آن دچار خواهیم شد. با افزایش سن اتفاقات بسیاری برای بدن ما می‌افتد. حجم عضلانی بدن کم می‌شود، مفاصل ما انعطاف پذیری سابق را ندارند، ممکن است موهایمان بریزد و پوست ما دچار افتادگی و چین و چروک شود. امروزه روش‌های زیادی برای جوانسازی پوست وجود دارند که هر کدام در جای خود موثرند. در واقع بهترین روش جوانسازی پوست با توجه به انتظارات و نیازهای شما تعیین می‌شود.

پیری پوست و نشانه‌های آن

بالا رفتن سن باعث تخریب اجزای شکل دهنده به پوست می‌شود. به مرور زمان لایه‌ی سطحی پوست نازک و بافت پیوندی آن ضعیف می‌شود. برای این که علایم پیری پوست را بهتر متوجه شوید، باید لایه‌های پوست و بافت‌های مجاور آن را بشناسید.

خود پوست از سه لایه تشکیل شده که شامل روپوست (اپی درم)، درم و زیرپوست (هیپودرم) است. روپوست بخشی است که با چشم می‌بینیم. لایه‌ی میانی شامل سلول‌های تولید کننده‌ی روپوست و برخی از گیرنده‌های حسی است. زیر پوست یا هیپودرم هم از بافت پیوندی یا همبند و بافت چربی تشکیل شده است. هیپودرم، پوست را به لایه‌ی عضلانی زیرین متصل می‌کند. عضلات هم روی استخوان‌ها قرار گرفته‌اند.

افزایش سن روی تمامی لایه‌های پوست و بافت‌های مجاور تاثیر می‌گذارد. در واقع پیر پوستی با ۴ علامت اصلی شناخته می‌شود که در روش‌های جوانسازی پوست به دنبال راهی برای درمان آن‌ها هستیم.